Når gnisten er borte

«Hvem er jeg egentlig? Jeg er ikke lengre den jeg var!» 

 Stadig flere mennesker står i fare for å «møte veggen» som utbrenthet handler om. Kroppen vår er rimelig god til å gi oss signaler underveis før den til slutt tvinger oss til å stoppe (om vi vil eller ei!).Read More
Hverdags Coachene
"Jeg er tjukk...se på magen min da!"

Presset for hvordan vi skal se ut har kanskje aldri vært sterkere?

Vi får bilder fra alle kanaler med bilder av hud, kropp, kosthold i alle medier med mennesker som har store smil om munnen.

Hva ligger bak bildene og smilene? Er alle så lykkelige som de ser ut?

Read More
Hverdags Coachene
«Du kan noe jeg ikke kan...»

Jeg smiler. Dette møte, vårt øyeblikk, to fremmende som snakker sammen, er over. Men det han sa «Jeg kan noe du ikke kan, og du kan noe jeg ikke kan.. og sånn skal det være!» - de ordene tar jeg med meg.  Jeg håper denne mannen fortsetter å gjøre det som gjør han glad og tilfreds, at han finner frem til de gode tingene i livet sitt selv om hans kone ikke lengre er der.

Read More
Hverdags Coachene
Nye muligheter

Jeg bruker å «lukke» et år med å gå gjennom året, hva jeg har opplevd, hva jeg har prøvd, hva jeg ikke har fått til, mennesker som har kommet inn i livet mitt - og hva de jeg har betydd for meg. Summen av alt dette gjør det lettere å sette mål for hvordan jeg ønsker at 2019 skal bli - og ikke minst inneholde. Det gir en god pekepinn på hva du kanskje bør gjøre annerledes fremover - for at du skal oppleve en endring til det bedre. Vi kan ikke gjøre det samme og forvente et annet resultat, det er ikke slik det fungerer.

Read More
Hverdags Coachene
Kunsten å gi litt F!

Det er viktig å øve på å gi litt F innimellom.  

Selv har jeg brukt mye unødvendig tid og energi på å forsøke å gjøre «alle» til lags, ta hensyn og leve opp til egne og andres forventinger. Det har kostet mye energi - og min enkle konklusjon:

= en umulig oppgave!  Du vil aldri komme i «mål»...

Read More
Hverdags Coachene
"Hvorfor ikke?"

Kan du kjenne deg igjen i det å stå fast?

Alt føles håpløs ut?

Du kjenner på kroppen at det er noe som ikke stemmer?

Du vet ikke hvor du skal begynne?

Du får mange velmenende råd på veien, som får deg til å bli enda mer i tvil på deg selv?

Du kjenner at det er noe som skulle vært annerledes?

Read More
Hverdags Coachene
Psykisk helse

Norge ligger på andre plass i målingen på kåringen av verdens lykkeligste land i 2018. Allikevel koster psykiske lidelser det norske samfunnet over 185 milliarder kroner i året (185 milliarder i 2016). Kun 14 % av denne summen kommer fra behandlingen som tilbys. Resten er indirekte kostnader fra sykefravær, tapt produktivitet, trygd etc.

Read More
Hverdags Coachene
Egenkjærlighet

EGENKJÆRLIGHET 

 Før flyet letter går kabinpersonalet gjennom sikkerhetsprosedyrer. De sier blant annet at du alltid skal ta på egen maske, før du hjelper den ved siden av deg. Det samme kan vi ta tilbake til livet vårt tenker jeg. Det er viktig å hjelpe og kjenne seg selv, for å kunne ha noe å gi til andre.

Read More
Hverdags Coachene