God start

Hverdagene våre består av vaner. Vi går på repeat dag for dag - og vil ikke merke om det vi gjør GIR eller TAPPER - før vi tar oss til til en liten evaluering. Det er nettopp det som er hensikten med budskapet mitt i dette innlegget. Jeg vil at du skal sette av tid for å gi deg selv en GOD START hver eneste dag - herfra og frem! Det vil gi deg en stor verdi for resten av dagen - jeg lover deg!

Hverdagen går på autopilot for mange av oss. Vi tenker ikke på at det faktisk er en mulighet å prioritere oss selv på morgenkvisten. Når klokken ringer, trykker du på den berømte slumreknappen (som faktisk gjør oss trøttere) nok ganger til at du til sørgelig må innse at du MÅ stå opp! Ungene skal nemlig rives ut av sin dypeste søvn, matpakker skal smøres, sekker skal pakkes og ungene skal enten kjøres i barnehagen eller dyttes ut døren i god nok tid for å rekke skoleklokken - før du haster deg ut av døren med jakken halvveis på og dytter deg inn i bilen på vei til jobb!

Stresset har allerede tatt et godt grep i deg - og skuldrene er festet godt under ørene, og dagen er så vidt i gang! Dagens gjøremål skal utføres!

Kjenner du deg igjen?

Det er absolutt noe jeg fint kan relatere til i eget liv - og denne urolige følelsen av stress sitter i kroppen resten av dagen. Tankene som dukker opp i løpet av dagen:

Jeg kunne kanskje snakket vennligere til mannen når han stilte meg et enkelt spørsmål og hvor matboksene ligger - selv om han har stilt spørsmålet minst 1000 ganger før!? Istedet brølte jeg til han som om jeg sto der midt på torvet i en viktig demonstrasjon!

Den rolige og vennlige versjonen av meg selv har dessverre enda ikke våkna!
Mitt fornavn er nå: STRESS
— Kvinne som setter alle andre foran seg selv

Er dette velkjent? Hvis bare litt av det jeg har beskrevet vekker noe i det - så håper jeg du fortsetter å lese! Mitt håp er at du skal klare å se at det er ikke store endringer som skal til for at starten på dagen kan bli bedre. Vi skal gjøre det enkelt og så lite komplisert som overhodet mulig - og du skal klare å se at ved hjelp avnoen SMÅ endringer kan hverdagene dine kjennes mye bedre. Du vil leve bedre i eget liv - fordi du kjenner deg bedre på innsiden av den lille “gaven” du skal unne deg selv hver dag fremover. En dose av EGENOMSORG til frokost.

Jeg gjorde det ganske komplisert - og brukte lang tid før jeg klarte å snu denne negative spiralen. Det var ikke fordi det manglet inspirasjon der ute i SoMe av super-mennesker som delte dusinvis av vakre bilder med stor hvite smil, rolige ansikter som nettopp hadde fullført en times meditasjon - og utstrålte med hele seg:

Jeg elsker livet mitt! Og mest av alt denne EGENTID jeg tillater meg selv hver dag!

Det var bare det at det jeg sammenlignet med var så langt fra der hvor jeg selv befant meg i eget liv! Jeg så meg selv helt på det motsatte siden av det jeg liksom skulle inspireres av. Og ble nok heller nedtrykt enn motivert!

Jeg var mer sånn her:

  • Ei som elsker den stille tiden på kvelden, og som ofte legger seg litt for sent.. selv om hun vet hvor viktig søvn er for kropp og sjel!

  • Ei som dessverre også strever med å få sove når hodet endelig er lagt ned på puten - og som har altfor mange tanker i hodet til å finne roen…både med utfordringer som skal løses og drømmer som skal følges!

  • Ei som derfor er glad i å trykke på slumreknappen MINST 3 ganger før hun drar seg opp av senga..dyna er jo så altfor tung til å løfte på første forsøk!?

  • Ei som på grunn av alt det som står over - er trøtt både i kropp og utsråler et mer eller mindre vakkert(!) “morra-tryne” når hun møter seg selv i speilet på badet - ikke akkurat et BOOST for selvbilde!

Lag DIN GODE START på dagen! Det er din dag - ditt liv, og kun DU vet hva som skal til. Hva akkurat DU trenger for å få en god start på dagen!
— Hverdagscoach

Det var her det snudde for meg! Når jeg skjønte at det kun er meg selv som kan lage en god start for meg, fordi det er jeg som må skape dette rommet for den tiden det vil ta, og ikke minst vet jeg best HVA jeg trenger.

Jeg vet at mange gir opp før de har prøvd - fordi det virker helt uoppnåelig i den allerede stramme timeplanen. De skjønner rett og slett ikke hvordan de skal klare å ta seg TID til denne verdifulle egentiden. Det vil kreve for mye!

Her kommer jeg inn for å si HØYT til deg:

Det behøver ikke ta lang tid!

Det behøver ikke være en stor ting! Det viktigste er at du faktisk setter av TID til deg - at du rett og slett skaper en egen liten “lomme” for å pleie deg selv med egenomsorg.

Det er noen få ting du trenger en vennlig påminnelse på akkurat nå:

  • Det krever ikke mye tid! Jeg står opp 15 minutter før - og rekker det jeg skal i tillegg til å gi meg selv en GOD START.

  • Det kan være en liten ting! En strekk av kroppen til rolig musikk, en varm kopp kaffe før du vekker resten av huset, skrive noen ord om noe du tenker på eller tente lys og favorittsangen din.

Det handler om at du velger å gjøre noe for deg. At du gir deg selv en rolig og myk start og skaper en stemning i kroppen som gir deg ro på innsiden. Denne lille stunden vil kunne gjøre underverker for deg resten av dagen. Det er her du skaper deg en god intensjon på innsiden som skal få lov til å erstatte STRESSET du nå automtatisk loader opp hver morgen!

En god start betyr ikke at livet vil slutte å gi deg noen saftige karameller og vanskelige utfordringer - men du vil være bedre rustet til å håndtere dette med en mindre stressende start på dagen.

Så når klokken ringer imorgen - så teller du baklengs fra 5-4-3-2-1 (verktøy fra Mel Robbins / 5secondRule) og står opp til denne gode starten du skal gi deg selv. Kjenn etter hva du trenger akkurat da - og gi deg selv dette!

Test ut dette selv i en uke - og kjenn selv hva dette vil deg! Du har ingenting å tape - men alt å vinne.
— Hverdagscoach
Hverdags Coachene