Når gnisten er borte

- Humøret svinger som en jojo

- Kroppen føles tung og det er ikke et fnugg av overskudd til å gjøre selv den minste oppgaven

- Dessuten er lysten til å gjøre noe som helst borte den også..

- Matlysten er borte

- Søvnen også! 

- Tankene spinner og er farget av tungsinn og frykt for fremtiden  

- Følelsen av å ikke mestre blir sterkere og sterkere

- Samtidig trekker man seg unna venner og alt som handler om å være sosial

- Sofaen og Tv’n er min «beste venn»  nå!

«Hvem er jeg egentlig? Jeg er ikke lengre den jeg var!» 

 

Stadig flere mennesker står i fare for å «møte veggen» som utbrenthet handler om. Kroppen vår er rimelig god til å gi oss signaler underveis før den til slutt tvinger oss til å stoppe (om vi vil eller ei!).

Jeg har selv presset kroppen til det ytterste i perioder, og det tar tid å komme «tilbake». Men når vi har gjort oss selv så VONDT rett og slett over lang tid - så skal vi jo ikke tilbake sånn som vi holdt på å piske oss selv. Vi blir faktisk nødt til å bygge oss opp, sten for sten både mentalt og fysisk - og lære å kjenne våre begrensinger, senke våre forventninger, sette klare grenser og endre måten vi tenker og håndterer det som skjer oss i hverdagen og livet - både privat og på jobb. Så kjære du som føler på noe av det jeg beskriver - du skal ikke være der du er nå, du skal gjøre ting på en bedre måte for deg selv fremover. 

Gnisten din forsvinner ikke over natten - den blir borte over tid. Stresset bygger seg sakte men sikkert opp og til slutt greier ikke kroppen å slappe av når den skal - den «står på» og er i FIGHT responsen hele tiden! Og det blir vanskelig å skille mellom hva som er en reell «fare». Så om du står like foran «veggen» så er det nå du skal stoppe opp. Stopp og kjenn etter: 

«Er det slik jeg vil ha det?»

Når vi har kjørt oss så fast og ned i en dal vi ikke kommer opp av - er det viktig å be om hjelp. Snakk med legen din om hvordan du har det, snakk med venner du stoler på om hvordan du faktisk har det.  

Det er nå kroppen trenger ro, stress-reservene i kroppen må få mulighet til å «komme ned». Begynn med noe så enkelt som enkle pusteteknikker eller rolige yoga-sekvenser som du enkelt kan finne på Youtoube. Søvn og hvile må settes høyt på prioritetslisten. Kroppen trenger mat som gir energi - og inntak av vann er like viktig. Selv om det frister mest av alt å sitte foran skjermen - så skal du også ut i frisk luft og bevege kroppen i et rolig tempo.

Det viktigste er å be om hjelp! 

Du er verdifull og skal ha det godt, kjenne at du er viktig og at livet DITT er verdt alt! 

~ H V E R D A G S C O A C H ~ 

anneli@hverdagscoach.no / 94010733

FullSizeRender.jpg

Foto: pixabay

Hverdags Coachene