«Du kan noe jeg ikke kan...»

I går gikk jeg en tur sammen med ei venninne i sentrum. Sola skinte og jeg kjente det var godt å komme meg ut etter en runddans med årets influensa.

Vi hadde stoppet opp foran bilen til min venn, da jeg hørte en stemme si: «Stilig bil!» 

Venninnen min var opptatt med å låse opp bildøren, og jeg snudde meg. Der står en godt voksen mann og ser på meg. Jeg ser på han og smiler. Øynene hans er blanke og kinnene røde. Det virker som han konsentrerer seg litt for å holde balansen. Jeg kjenner en svak duft av alkohol. Så sier han «Jeg kan noe du ikke kan!». Kort pause, og så sier han: «..og du kan noe jeg ikke kan, og sånn skal det være! Jeg mistet min kone før jul skjønner du..» 

«Hva kan du godt da?» spørr jeg og kjenner jeg er spent på hva akkurat han kan.

«Hoppe i fallskjerm! Jeg har flere hundre hopp bak meg!» han smiler lett og virker som hele kroppen retter seg litt opp i det han sier det.  «Wow! Så utrolig kult! Det har jeg hatt lyst til å prøve!» svarer jeg. Jeg kjenner jeg blir litt glad av å se hvor mye det har betydd for han, det å hoppe i fallskjerm. 

Det kommer en taxi, mannen går. Han snur seg mot meg og sier: «Husk at du kan noe jeg ikke kan..»

Jeg smiler. Dette møte, vårt øyeblikk, to fremmende som snakker sammen, er over. Men det han sa «Jeg kan noe du ikke kan, og du kan noe jeg ikke kan.. og sånn skal det være!» - de ordene tar jeg med meg.  Jeg håper denne mannen fortsetter å gjøre det som gjør han glad og tilfreds, at han finner frem til de gode tingene i livet sitt selv om hans kone ikke lengre er der.

For det er nettopp det at hver enkelt av oss har ULIKE egenskaper og områder vi er gode på. Så istedenfor å bruke tiden på å sammenligne med andre, sett fokus på ditt liv. Finn ut hva du KAN! Selv om du kanskje ikke har funnet ditt område enda, så vet jeg at du har noe ekstra spesielt i deg, som bare du har. Det gjelder bare å begynne å lete i deg selv. Det er viktig for oss mennesker å få «brukt» oss selv på en god måte som gir oss en mestringsfølelse. 

• Hva er du skikkelig god til? 

• Hva liker du å gjøre?  

• Hva gjør deg glad? 

• Hvordan føler du deg når du holder på med akkurat dette?

• Hvilke tanker har du?

~ H V E R D A G S C O A C H ~ 

anneli@hverdagscoach / 940 10 733


 

IMG_4068.PNG
Hverdags Coachene