FERIE OG FAMILIE - TIPS

  • Lag en plan for ferien deres

  • Kommuniser sammen → sett av tid til å snakke om hva dere har av forventninger og ønsker for ferietiden

  • Vær tilstede med de du er glad i → tid koster ingenting!

  • Sett av tid til deg selv og gjør noe som gjør deg glad:-)

  • Ikke start dagen med å scrolle gjennom andre menneskers ferie - din ferie er din ferie og like forskjellig som vi mennesker er ulike. Ikke kast bort ferien din med å sammenligne din med andres.

  • Ta bilder for din egen del, ikke for å vise frem til verden :-)

  • Sett av tid til å gjøre ikkeno - ligg i gresset å glan opp på sola og PUST

Det å faktisk sette av litt tid før ferien til å tenke over hva du vil at ferien skal inneholde. Hva slags forventninger har du for ferien? Hva er viktig for deg? Hva trenger du for at ferien skal bli som du ønsker? Og ikke minst spørre de andre i familien om hva DE ønsker at ferien skal inneholde. Så sammen lage en plan for å sikre at alle kan få noen av sine ønsker innfridd. Hjemme hos oss har vi “Familieråd” hvor vi sitter rundt middagsbordet for å snakke om ulike ting som oppstår hjemme. Det er virkelig en god arena for både oss voksne og barna for at alles stemmer skal bli hørt. Da snakker vi om hvordan vi kan få det bedre dersom det er noe som ikke fungerer optimalt for familien. Selv om vi ikke alltid får det helt som vi ønsker, så får alle sjansen til å få sin stemme frem. Rundt middagsbordet legger vi planen sammen for ferien vår som snart skal begynne.

Dette med å sette av litt tid før ferien, eller underveis hvis dere allerede har tatt ferie, kan være en et godt forslag for å unngå mange kjedelige diskusjoner, frustrasjon og ikke minst høye skuldre og stress. For ferien skal faktisk være F E R I E, det er da vi skal lade opp, kose oss litt ekstra og ikke minst ha det hyggelig sammen. Det er ikke uten grunn at skilsmissestatistikken går drastisk opp etter ferier. Kanskje noen av disse ekteskapene kunne vært reddet hvis mor og far hadde snakket sammen før ferien, og funnet ut hva begge ønsker seg for ferien? Og ikke føle at en kanskje går på akkord av egne ønsker og behov, som gjør at ferieidyllen til slutt slår sprekker. Jeg har sett mange vandrende soon-to-be-skilsmisser i dyreparken om sommeren, med foreldre med isfront mellom seg og hylende barn. Det er ikke sånn ferien skal være tenker jeg..


Hva er ferie for deg?

Hvordan vil du at ferien din skal være?

Hva skal den inneholde?

Hva slags forventninger har du?

Hva har du behov for i ferien din? Er det fullt program fra morgen til kveld, eller er det det å senke tempoet?

 

Ønsker deg en god ferie hvor enn du er og hva du skal i ferien din! Håper den blir akkurat som du ønsker deg.

- H V E R D A G S C O A C H -  

Kontakt: anneli@hverdagscoach.no / Mobil 940 10 733
 

 

child-1844901_1920.jpg
Hverdags Coachene