“DU ER VERDIFULL”

Tenker du at du er det? Verdifull?

Hvordan det føles å være oss, på innsiden, det handler om vår selvfølelse.

Selvfølelse - hva er egentlig det?

Ordet selvfølelse er kjent, men hva er hva; Selvfølelse - Selvbilde - Selvtillit?

Vi starter med det jeg synes er det viktigste å forklare, nemlig SELVFØLELSE! Det er så viktig å ha en egen indre trygghet for å skape et godt liv for seg selv. Når jeg jobber med mine kunder så starter vi alltid på å styrke selvfølelsen. For den er så inderlig viktig å ha med oss, for å kunne tørre å leve det livet vi ønsker.

Selvfølelse handler om hvordan det er å være DEG, hvordan du kjenner deg på innsiden. Dersom du har god selvfølelse så kjenner du deg trygg og viktig og at du fortjener å bli elsket - for den DU er uansett om livet svinger. Dersom vi har dårlig selvfølelse kan vi ha lett for å sammenligne oss med andre, og da føle oss ENDA verre etterpå. Vi kan kjenne på følelser som for eksempel misunnelse - og ta ut vår dårlige selvfølelse på andre ved å trykke de ned eller snakke bak ryggen for at vi i et øyeblikk skal føle oss bedre. Men den “gleden” er kortvarig og vi vil stadig sammenligne og ende opp med å kjenne oss lite verdt og elendig i oss selv. Det sies at det vi ser i andre, da ofte det negative kan være en del av oss selv. Når du kjenner på ubehagelige følelser, at du ikke er like mye verdt som andre, at det du tenker eller mener ikke er noe å bry andre med… TØRR å gå mer inn i det! Hva er grunnen til at du føler det slik? Hva var det som trigget denne følelsen i deg? Hvis vi er modige nok til å undersøke de negative følelsene, så kan vi lære mye av oss selv. Deretter starte jobben med å bygge opp vår selvfølelse. Selvfølelsen er nemlig ferskvare - og den må jobbes med for å styrkes.  

Et enkelt tips som du kan gjøre hjemme:

Skriv ned gode og positive ord på små lapper som hjelper deg å huske at DU er best til å være deg - og henge de rundt i huset; på speilet på badet, over sengen, på kjøleskapet eller på ytterdøren så det er det siste du ser før du går ut av døren. Disse små lappene er verdifulle påminnelser som kan hjelpe deg på dager som kanskje er tyngre enn andre. Det som er bonus med disse små lappene er at de vil glede for eksempel kjæresten og barna også. Barna kan til og med få være med å lage lapper med gode ord sammen med deg. Samlende og oppbyggende for alle i familien.

Selv om du ikke tror på ordene i dag - så vil de gjør noe med deg. Prøv da vel!

- H V E R D A G S C O A C H -

Kontakt: anneli@hverdagscoach.no / 940 10 733

Bildekilde: pixabay
Hverdags Coachene