GJØR ALLTID DITT BESTE

Hvilke tanker dukker opp når du leser denne setningen?

Hva slags følelser kommer frem?

 

Når jeg leste denne setningen for lenge siden, ble jeg først skikkelig provosert. Denne dagen var jeg sliten i kroppen etter en lang dag, hadde bokstavelig talt løpt fra det ene til det andre gjøremålet når setningen dukket opp. Tankene som umiddelbart poppet opp i hodet var:

“Jeg gjør jo det beste jeg kan!” “Hva MER kan jeg gjøre for at det blir bra nok da?!” “NÅR er det best da?”

Mange opplever et press om det å hele tiden skal prestere og gjøre sitt beste. Vi skal ta oss best mulig ut, vi skal gjøre jobben best mulig, vi skal være den beste versjonen av oss selv hele tiden. Dette er en umulig oppgave fordi vi er mennesker. Og det er ikke meningen at vi skal være BEST hele tiden. Når vi ikke greier å alltid være best kan det slå tilbake, og vi kan ende opp med å føle oss fullstendig mislykket. Vi ender opp i en spiral hvor vi aldri føler vi mestrer noe. Da kan det gå utover vårt selvbilde og troen på oss selv som mennesket, vår selvfølelse og vår selvtillit.

Disse ordene har fulgt meg siden fordi de har lært meg så mye om hva det egentlig handler om. For det er nettopp slik at det er vi selv som lager mesteparten av dette presset om å være best hele tiden, sånn var det for meg.

Det å gjøre ditt beste handler nemlig om noe helt annet. Det handler om å ta hensyn til seg selv og lytte til hva kroppen din trenger. Har du sovet dårlig en periode og kjenner deg sliten, da er det ikke meningen at du skal kjøre på i samme tempo som du vanligvis gjør i en ofte hektisk hverdag. Da er ditt beste akkurat denne dagen, denne perioden, å skape plass til mindre stress og mer rom for hvile. DET er ditt beste. Ved å ta seg tid til å bli bedre kjent med deg selv og det fantastiske menneske du er, så vil du etterhvert greie å kjenne hva ditt beste er og hva du trenger til enhver tid.

Setningen bruker jeg ofte i møte med mine kunder. Jeg skriver helt enkelt denne setningen opp på tavlen og lar den stå. Da skjer det noe i den som sitter foran meg. Det bobler av tanker og følelser bare ved å lese disse enkle ordene. Som i grunn egentlig bare er ord. De aller fleste kommer tilbake til presset de opplever fra samfunnet, sosiale medier, kjæresten, sjefen eller seg selv om hvordan de hele tiden må være BEST og hvordan dette sliter på de. Det er vi som legger vår betydning i ordene, og det er ved å gå inn i det at vi kan endre det til noe som er BRA for oss selv. Det her utviklingen skjer. Det kan være spennende, skummelt, vondt, tøft og kanskje veldig befriende å våge å gå inn i det og se hva som rører seg bak. Først når du våger å gå inn i det som ligger bak kan du sakte men sikkert snu det til noe som faktisk er BRA for deg, ved å ta hensyn og gi deg selv det du trenger: DITT BESTE.

 

 

  • H V E R D A G S C O A C H  Anneli Amodei / Mob 940 10 733

 

 

 

 

 

pixabay.com

pixabay.com

Hverdags Coachene