Kunsten å gi litt F!

Det er viktig å øve på å gi litt F innimellom.  

Selv har jeg brukt mye unødvendig tid og energi på å forsøke å gjøre «alle» til lags, ta hensyn og leve opp til egne og andres forventinger. Det har kostet mye energi - og min enkle konklusjon:

= en umulig oppgave!  Du vil aldri komme i «mål»...

Det er ikke mitt eller ditt ansvar å få alle rundt deg til å være fornøyde. Det er noe hver og en må ta ansvar for selv.  Du kan bare gjøre det du mener er best i den situasjonen du står i, med utganspunktet du har.

Vi skal selvsagt ta hensyn til mennesker rundt oss, men da må vi også vite hva vi skal ta hensyn til. Da kommer kommunikasjon inn i bildet. Det å stille spørsmål og selv fortelle hva vi eventuelt ønsker at andre skal ta hensyn til.  Mange tar så mye hensyn at de mister seg selv i prosessen. «Hva tenker de om meg nå? Hva vil han eller hun at jeg skal gjøre? Skulle gjort det på en annen måte!» Her tror jeg de fleste av oss kan øve på å gi litt F og gjøre det vi mener er best, for oss selv og de rundt. Noen mennesker vil like deg og det du gjør - og motsatt. Du vet ikke hva andre mener eller synes om deg før de forteller deg det. Jeg sa til en venn her om dagen at jeg bryr meg heldigvis ikke så mye lengre om hva andre synes om meg. Med dette mener jeg hva andre snakker om «bak ryggen» om meg. Hvis det er noe noen lurer på eller vil fortelle meg, så kan jeg først forholde meg til det når de eventuelt  kommer til meg med det de har på hjertet. 

Når det gjelder våre forventninger så er det definitivt viktig å øve oss på å gi litt F! For de forventningene vi har til oss selv kan ofte være skyhøye og ganske urealistiske, tatt i betraktningen at vi kun er et menneske og døgnet har 24 timer. Det kan jeg skrive under på, og må stadig jobbe med å ta vekk eller prioritere om.

Et eksempel på dette kan være om du må ha huset skinnende rent hver gang du skal ha besøk?  Kan du kanskje blåse litt i hvordan det ser ut ~ og istedenfor nyte selskapet til de som ønsker å være sammen med deg. Akkurat dette med å ha huset ryddig er noe jeg har øvd meg på. Da har jeg måtte nærmeste «tvunget» meg selv til å ha det rotete rundt meg - og bare være. For jeg trives helt klart bedre med et ryddig hus, men jeg trives enda bedre i selskap med mennesker jeg bryr meg om! Da er ikke valget så vanskelig i grunn, og det er enklere å gi litt F!

Håper bare det å ha lest dette kan gi deg en motivasjon om å øve deg på dette i ditt liv. Senke skuldrene og gjøre det beste du kan der du er. Det vil forhåpentligvis gjøre livet litt enklere på noen områder. 

Kunsten å gi litt F kan komme godt med i juletiden, når alle skal vise for verden hvor «fantastisk» de har det;-) 


• Hvilket område i ditt liv kan du tenke deg å øve på å gi litt F? 

• Hva betyr egentlig det å gi litt F for deg?  

• Hva vil det bety for deg når du greier å senke skuldrene litt og faktisk praktisere dette? Når du kjenner du trenger det.

Mitt beste tips: Gjør det på din måte✔️

~ H V E R D A G S C O A C H ~ 

anneli@hverdagscoach.no / mobil 94010733

IMG_3208.PNG
Hverdags Coachene